Sorteer op
 • Iron Fire 750 Tafelmodel
  Iron Fire 750 Tafelmodel
  € 475,00
 • Iron Fire 750
  Iron Fire 750
  € 649,00
 • Iron Fire 1000
  Iron Fire 1000
  € 899,00

Iron Fire

De Iron fire is een prachtige cortenstalen barbecue die in iedere omgeving past, van tuin tot restaurantteras.

Het unieke design maakt de Iron Fire een 3 in 1 product. U kunt hem namelijk gewoon als barbecue gebruiken maar ook als vuurschaal, en door de moderne strakke lijnen staat de Iron Fire ook mooi als kunstwerk en blikvanger. Door het hoogwaardige cortenstaal gaat de Iron Fire jarenlang mee. Na verloop van tijd krijgt het een mooie natuurlijke roestbruinoranje kleur. Door het unieke design past de Iron Fire in iedere tuin.

De Iron Fire combineert schoonheid en gebruiksvriendelijkheid. Hij kan in alle weersomstandigheden buiten staan, afdekken is niet nodig. Dankzij de modulaire delen kunt u hem gemakkelijk verplaatsen. Hij is zeer gemakkelijk schoon te maken en is vrijwel onderhoudsvrij. Etensresten en overtollige olie belanden in het vuur. De plaat kunt u schoon maken door eerst te schrapen met de spatel, en vervolgens nog even afnemen met een vochtige doek. Uniek aan de Iron Fire is dat de bak bestaat uit 2 delen, een binnenbak en een buitenbak. Voordeel hiervan is dat u de binnenbak gemakkelijk eruit kan nemen om hem te legen.

U kunt de Iron Fire gebruiken als barbecue of vuurhaard. Als brandstof kunt u zowel houtskool als hout gebruiken. Wij raden echter aan om oven gedroogd beukenhout te gebruiken. Door de vlammen geeft dit veel meer sfeer tijdens het gebruik.

Kenmerken Iron Fire:

 • Opvallend modern strak design
 • Te gebruiken als barbecue en vuurschaal
 • Eenvoudig verplaatsbaar
 • Gemaakt van duurzaam cortenstaal
 • Kan het hele jaar buiten blijven staan’

Afmetingen/extra opties
De Iron Fire is verkrijgbaar in 2 modellen. De Iron Fire 750 en de Iron Fire 1000. De Iron Fire 750 is verkrijgbaar als tafelmodel en op sokkel. De Iron Fire 1000 is alleen verkrijgbaar op sokkel.

Als extra optie kunt u bij beide modellen kiezen voor een grilplaat.

Materiaal
De bak en de sokkel zijn beide gemaakt van hoogwaardig cortenstaal. De plaat is gemaakt van speciaal carbon steel.

Cortenstaal heeft als unieke eigenschap dat het een zeer dichte oxidehuid (roest laag) vormt. Doorroesten is hierdoor onmogelijk. Door de dichte oxidehuid wordt het dieper liggende materiaal afgeschermd van zuurstof, hierdoor wordt de oxidatie sterkt vertraagt terwijl de corrosie zich wel voortzet. De Iron Fire  wordt ongeroest, in de grijze metaalkleur aangeleverd. De bruin/oranje roest laag vormt zich binnen enkele weken tot maanden, hier is geen behandeling voor nodig. Tijdens het roestproces kan de Iron Fire afgeven. Cortenstaal is een metaallegering dat bestaat uit ijzer en hieraan zijn koper, fosfor, silicium, nikkel en chroom toegevoegd.

© 2019 - 2021 123plantenbak.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel